Ana içeriğe atla

TEDÜ Uluslararası Araştırma ve Araştırmacı Merkezi Oluyor!

TED ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ARAŞTIRMA VE ARAŞTIRMACI MERKEZİ OLUYOR!

Üniversitemiz, TÜBİTAK 2236-Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programı Kapsamında Ev Sahibi Kurum Olarak Dr. Elif Adıbelli Şahin’e Araştırmalarında Destek Vermeye Başladı!

elif adıbelli sahinUluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programı(CO-FUNDED Brain Circulation Scheme)kapsamında TÜBİTAK, Avrupa Birliği’nin katkısını alarak, Türkiye’nin araştırmacılar için cazibe merkezi haline getirilmesi hedefine katkı sağlamak için deneyimli bilim insanlarını/ araştırmacılarını Türkiye’deki üniversitelerde, kamu-Ar-Ge birimlerinde ve sanayi kuruluşlarında kadrolu istihdam edilmesine ve araştırma yapmalarına olanak sağlamaktadır.

Bu program kapsamında, Üniversitemiz Amerika’da Nevada Üniversitesi, Las Vegas’ta Öğretim Programları ve Eğitim alanı Fen Eğitimi dalında doktorasını tamamlamış Dr. Elif Adıbelli Şahin’e önümüzdeki 12 ay boyunca araştırmalarında destek olmak amacıyla ev sahipliği yapacaktır.

Bu süre zarfı içerisinde deneyimli araştırmacı, üniversitemizin araştırmadan sorumlu rektör yardımcısı Prof. Dr. Murat Günel’in danışmanlığı ile birlikte “Öğretmen Eğitimi, Sınıf Uygulamaları ve Öğrenci Öğrenme Çıktıları Arasındaki İlişkiler” adlı araştırma projesinde tam zamanlı çalışacaktır.

Dr. Adıbelli Şahin ve Prof. Dr. Günel kurumuzun yürütücülüğünü yaptığı farklı Avrupa Birliği destekli projelerin araştırma boyutlarını genişletecek, akademik yayınlar üretecek ve yeni proje hazırlıkları sürüdürecektir.