Sunu: Dr. Meltem Huri Baturay

TED Üniversitesi

Eğitim Fakültesi

"Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler (MOOCS) Dünyasına Bir Bakış: Fırsatlar, Güçlükler ve Uygulamalar "

Doç. Dr. Meltem HURİ BATURAY

Tarih: 22 Ocak 2018, Pazartesi

Saat: 11:00 - 12:00

Yer: D126

Özet: Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler (MOOC'ler), dünyanın hemen her yerinde yükseköğrenimde uygulanan en önemli trendlerden biridir. "MOOCs" terimi, erişime açık, küresel, ücretsiz video tabanlı öğretim içerikleri, alıştırmalar, tartışma platformları ve diğer öğrenme faaliyetlerini kapsamakta ve bu içerikler ders veya eğitim almayı hedefleyen yüz binlerce öğrenciye çevrimiçi bir platform aracılığıyla sunulmaktadır. Bu seminer, katılımcılara, Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler, sunduğu fırsatlar, uygulamadaki güçlükler ve bu derslerin sınıf içi öğretime entegrasyonu konularında farkındalık ve bilgilenme imkânı tanımakta ve seminerde yükseköğrenimdeki uygulama örnekleri sunulmaktadır.