Ana içeriğe atla

Öğretmen Adaylarımız "Okullarda Gözlem" Dersi Kapsamında Farklı Öğrenme Ortamlarını İncelediler

 

EDU200 Okullarda Gözlem dersini alan Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı öğrencileri, aldıkları ders kapsamında farklı okullarda farklı öğrenme ortamlarını incelediler. Öğretmen ve psikolojik danışman adaylarımız alanlarına uygun olarak, çeşitli öğretim programlarında gözlem yaptılar. Farklı gözlem ve kayıt tutma tekniklerini ve araçlarını  kullandılar.

Bu amaçla Öğretmen ve Psikolojik Danışman adaylarımız, Tevfik Fikret Anaokulu ve İlkokulu, Hürriyet İlköğretim Okulu, Ayşe Zeki Sayan İlköğretim Okulu, Çağrıbey Anadolu Lisesi, Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ziraat Mühendisleri Ortaokulu, TED Ankara Koleji İlkokulu ve Ortaokulu'na gittiler.

Okul Öncesi Öğretmeni ve Sınıf Öğretmeni adaylarımız sınıf ortamında, çeşitli yaş gruplarını gözlemleyerek, öğrenme ortamlarını incelediler. Bu bağlamda çocukların fiziksel, bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerini farklı araçlar kullanarak izlediler.

 

Psikolojik Danışman adaylarımız; öğrencilerin, danışmanların, öğretmenlerin, yöneticilerin ve diğer paydaşların davranışlarını ilköğretim, ortaokul ve lise düzeyinde farklı eğitim ortamlarında  gözlemlediler. Okul rehberlik hizmetlerinin okullardaki rolünü ve sorumluluklarını araştırdılar.