Ana içeriğe atla

Ulusal Sınıf Öğretmenliği Öğrenci Kongresi (USOOK 2021)

kongre

Tarih:  Date -

 

TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından Ulusal Sınıf Öğretmenliği Öğrenci Kongresi (USOOK 2021) 29-30 Mayıs 2021 tarihlerinde dijital video konferans platformu Zoom üzerinden çevrim içi olarak yürütülecektir. Ülkemizde ilk kez düzenlenecek olan kongrenin amaçları:

  • Sınıf Öğretmenliği mesleğinin gelişimine katkı sağlayacak bilimsel çalışma ve paylaşım alanı oluşturmak,
  • Sınıf Öğretmenliği alanındaki tüm paydaşları bir araya getirerek paydaşlar arasındaki etkileşimi artırmak,
  • Sınıf Öğretmenliği alanının güçlenmesinde; akademisyen, öğretmen ve öğretmen adaylarının paylaşımları doğrultusunda, disiplinlerarası etkileşimi arttırmaktır. 

Söz konusu amaçlar doğrultusunda kongrede bildiri sunumlarıyla birlikte paneller, davetli konuşmacılar ve atölye çalışmaları yer alacaktır. Kongrenin ana teması 'uzaktan eğitim' ve 'teknoloji' kavramları olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda uzaktan eğitim sürecinde Sınıf Öğretmenliği alanında yaşanan deneyimlerin paylaşıldığı, sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bir kongre olması hedeflenmektedir. Ayrıca kongreden elde edilecek gelirle, maddi olanaksızlıklar yüzünden uzaktan eğitime katılamayan ilkokul öğrencilerine tablet bilgisayar yardımında bulunulacaktır. Kongremizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Kongre hakkında detaylı bilgi için lütfen web sitesini ziyaret ediniz.

Instagram: @usook.tedu