Dr. Sibel Akın ECER Kongresindeydi!

Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalımızdan Dr. Öğretim Üyesi Sibel Akın, yürüttüğü üç araştırma ile Hamburg'ta düzenlenen ECER-2019 (European Conference on Educational Research) Konferansı'na katıldı. Çalışmalarından ilki kapsamında, Dr. Akın öğretmen eğitimi alanında dünyadaki lider üniversitelerden biri olan Columbia Üniversitesi-Teachers College ile yürüttüğü "Teachers For All (Migrant) Children: What Are We Doing? What Do We Need To Do?" başlıklı göçmen öğrenciler için öğretmen eğitimi konulu çalışmayı sundu.

Dr. Akın'ın sunduğu ikinci araştırma ise Arş. Gör. Sinem Sözen Özdoğan ile gerçekleştirilmiş olup "Teacher Competences as Building Blocks for Improving Teacher Education: Turkey, Singapore, and Hong Kong in Perspective" başlığını taşımakta ve Türkiye, Singapur ve Hong Kong'ta önerilen öğretmen yeterliklerini incelemektedir. Dr. Akın'ın sunduğu ve Arş. Gör. Gizem Solmaz ile gerçekleştirilmiş olan üçüncü araştırma ise "araştırmacı öğretmenler" yetiştirilmesi konusunu ele almakta ve "Empowering Teachers as Researchers: A Path to Professional Development" başlığını taşımaktadır.