Dr. Sibel Akın'ın TR@TC Projesi Yeni Dönem Çalışmaları!

Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Sibel Akın, öğretmen yetiştirme alanında dünyadaki üç lider üniversiteden biri olan ve Ivy League sıralamasındaki 8 üniversite arasında yer alan Teachers College-Columbia Üniversitesi ile 2014 yılından itibaren yürüttüğü çalışmaları kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri - Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen çok ortaklı "Teaching Residents at Teachers College (TR@TC) Projesi"nin yeni dönem çalışmalarına, çevrimiçi gerçekleştirilen bir proje açılış toplantısı ile başladı! TÜBİTAK tarafından da desteklenmeye layık görülen ve nitelikli bir fakülte-okul işbirliğinin kurulmasını amaçlayan proje çerçevesinde, çıktıların ülkemizde fakülte-okul işbirliğinin kilit paydaşları olan Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu temsilcilerine, eğitim fakültelerine, MEB'e bağlı uygulama okullarına, uygulama mentor öğretmenlerine ve yetişmekte olan öğretmen adaylarına güçlü bir fakülte-okul işbirliği kurulması bakımından ışık tutması bekleniyor!