Akademik Etik ve APA Hakkında Seminer Düzenlendi!

TEDÜ Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği Programı öğrencileri için Akademik Etik ve APA altıncı sürüm referans verme sistemi üzerine seminer gerçekleştirildi. Seminerde ilk olarak, Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı başkanı Prof. Dr. Sibel Balcı Akademik Etik üzerine sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda bilgi üretim sürecinde genel olarak bilinçli ya da bilinçsiz yapılan yanlışlardan, bu yanlışlardan kaçınabilmek için dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsedildi ve kaynakça vermenin önemine geçiş yapıldı. APA’nın altıncı sürümüne ait referans verme sistemi hakkında bilgi vermek üzere ikinci sunum da Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı araştırma görevlisi Yavuz Kamacı tarafından gerçekleştirildi ve öğretmen adayları için faydalı olabilecek Academic Writer açık kaynağı tanıtıldı. Etkinliğin sonunda da öğrencilerin soruları üzerinden tartışma gerçekleştirildi.