Başkent Öğretmen Atölyeleri V: Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri Semineri!

Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Sibel Akın ve Arş. Gör. Sinem Sözen-Özdoğan tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ve TED Üniversitesi iş birliği ile yürütülen "Başkent Öğretmen Atölyeleri-V Öğretmenlere Yönelik Seminerler Dizisi" kapsamında 9 Aralık 2020 tarihinde "Öğretmen Eğitiminde Yapıtaşı: Türkiye, Singapur ve Hong Kong'da Öğretmen Yeterlikleri" başlıklı bir webinar düzenlenmiştir. Çeşitli branşlardan öğretmenler, öğretmen adayları ve öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleşen webinar ile, Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen öğretmenlik mesleği genel yeterliklerinin tartışılmasının yanı sıra, PISA ve TIMSS gibi uluslararası öğrenci değerlendirme sınavlarında en başarılı ülkeler arasında yer alan Singapur ve Hong Kong'da öğretmenlerden beklenen genel yeterliklerin tartışılması ışığında katılımcıların öğretmenlik genel yeterlikleri konusunda geniş bir bakış açısı geliştirmeleri amaçlanmıştır. Daha detaylı bilgi elde etmek isteyen okurlar için, öğretim üyemiz ve araştırma görevlimiz tarafından yürütülen araştırma Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisinde Türkçe olarak online erişime açılmıştır!