Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri: Hizmet içi Seminerleri!

Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Sibel Akın ve Arş. Gör. Sinem Sözen-Özdoğan Kasım ve Aralık ayı boyunca çeşitli devlet okullarında 21. yüzyıl öğretmen yeterlikleri konusunda hizmet içi eğitim seminerleri verdi. Farklı branşlardan öğretmenlere yönelik düzenlenen ve öğretmenlik mesleği genel yeterliklerinin tartışılmasını amaçlayan seminerlerde Türkiye’nin yanı sıra uluslararası sınavlarda yüksek performans sergileyen ülkelerden Singapur ve Hong Kong da ele alınarak gerçekleştirilen bir çoklu durum araştırmasının sonuçları paylaşıldı. Ankara’nın farklı ilçelerinde yer alan İltekin İlkokulu, Sukufe Nihal Ortaokulu ve Harun Çakmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte, Başkent Öğretmen Atölyeleri-I kapsamında TEDU Eğitim Fakültesinde de düzenlenen seminerlere öğretmenlerin ilgileri ve deneyimlerine ilişkin paylaşımları yüksek oldu.