Yeni Sınıf Öğretmenliği Lisans Programı Hazırlık Çalışmaları Kapsamında Paydaş Görüşmeleri Tamamlandı!

TEDU Eğitim Fakültesi, Yükseköğretim Kurulu’nun yetki devri kapsamında öğretmen yetiştirme programları için yeni bir model geliştirme çalışmalarına başlamıştır. Bu çalışmalardan ilki olan hizmet öncesi öğretmen yetiştirme programlarının ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla yapılan alan yazın taraması, farklı ülkelerin öğretmen yetiştirme uygulamalarının incelenmesi dışında hem dış paydaşlar hem de iç paydaşlarla görüşmeler yapıldı. Bu amaçla, TEDÜ Sınıf Öğretmenliği Programı öğretim elemanları da paydaş görüşmelerini başarıyla tamamlamıştır.

Hizmet öncesi öğretmen yetiştirme programlarının ihtiyaçlarını ve geliştirilmesi gereken noktaları ele almak üzere dış paydaş görüşmelerinde TED Genel Merkez ve TED Ankara Koleji yöneticileri, TEDMEM ekibi, MEB uygulama okulları koordinatörleri, özel öğretim kurumları üst düzey yöneticileri, eğitim alanında düşünenler, TEDÜ idari birim yöneticileri ve velilerimiz gönüllü olarak yer aldılar. İç paydaş grubunda yer alan Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları, TEDU Sınıf Öğretmenliği Program mezunlarımız, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki sınıf öğretmenlerimiz, TED Ankara Kolejindeki sınıf öğretmenlerimiz, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimiz de Sınıf Öğretmenliği Yeni Lisans Programını inşa ederken odak grup görüşmeleri çerçevesinde yansıttıkları gözlem ve deneyimleriyle sürece önemli katkıda bulundular. TEDU Eğitim Fakültesi olarak gerçekleştirilen bu anlamlı süreçte yer alan herkese teşekkür ederiz.