TED Kolejlerinde Matematik Eğitiminin Güçlendirilmesi (TEDMEG) Projesi Başladı!

tedmeg1

2023-2024 eğitim öğretim yılı itibariyle üniversitemiz Eğitim Fakültesi ve TED Genel Merkezi iş birliğiyle TED Kolejleri’nde Matematik Eğitiminin Güçlendirilmesi (TEDMEG) Projesi başlatılmıştır.

Türkiye genelindeki tüm TED Kolejlerinde Anasınıfı-12. sınıf düzeyinde matematik eğitiminin güçlendirilmesini amaçlayan söz konusu proje kapsamında okul ziyareti, araştırma, eğitim ve danışmanlık süreçleri Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Zerrin Toker tarafından koordine edilmektedir.

Temel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Sinem Sözen Özdoğan, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Merve Dilberoğlu ve Öğretim Görevlisi Gizem Güzeller’in araştırmacı olarak yer aldığı projeye başta Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri olmak üzere fakültede ilgili diğer programların da destek sunması planlanmıştır.

Temel aşama olarak ilk fazı 3 yıl sürecek olan proje TED Genel Merkezi ve üniversitemiz ve Eğitim Fakültemizin yöneticilerinden oluşan yönlendirme kurulunun rehberliği ile pek çok farklı uzmanın ve eğiticinin dahil olduğu bir süreci kapsamaktadır.

Üniversitemizin araştırma, eğitim ve topluma hizmet misyonlarını TED Kolejlerinde matematik eğitimini güçlendirme hedefini gerçekleştirmek üzere entegre bir şekilde ele almayı amaçlayan projenin öğretmenlerin okul temelli mesleki gelişimi, anasınıfı-12. sınıf düzeyinde anahtar göstergeler ışığında öğrenci gelişiminin izlenmesi gibi pek çok konuda örnek uygulamalar sunacağı ön görülmektedir.

Projenin ilerleyen süreçlerinde sosyal medya hesapları bu sayfadan paylaşılacaktır.