UNDP Sıfır-Karbon Okuryazarlığı Kampı TEDU'de tamamlandı!

Tarih:  Date -

İklim değişikliği ve iklim krizi ile alanyazına giren kavramların görselleştirilerek tanıtılması, Türkiye’nin sıfır karbon hedefleri doğrultusunda bilgilendirici içerikler üretilmesi ve iklim değişikliği kapsamında toplumda somut davranış değişikliği yaratma potansiyeli olan dikkat çekici dijital tasarımların ve platformların üretilmesi amacıyla ortaya çıkan, ‘UNDP Sıfır-Karbon Okuryazarlığı: Dijital İçerik Geliştirme Kampı ve Araştırma Projesi’ EÜAŞ’ın öncülüğünde, Mayıs 2022 tarihinde UNDP Türkiye tarafından desteklenerek hayata geçmiştir.

Everybody

05-06 Haziran 2023 tarihinde ise projenin final etkinliği olarak Dijital Tasarım Oluşturma Kampı ve Yarışması TED Üniversitesi ev sahipliğinde yapılmıştır. Etkinlik süresince EÜAŞ’tan uzmanlar, TEDÜ PRED akademisyenleri Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şen, Dr. Öğretim Görevlisi Sinem Sözen Özdoğan ve STK temsilcileri, 4 farklı atölye çalışması yapmıştır.

Mehmet Şen ve SSO

Foto

Yarışmaya aralarında TEDÜ öğrencilerinin de bulunduğu ön elemeyi geçen 24 öğrenci katılmış ve TEDÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu yarışmada 1. olan gruba ödüllerini takdim etmiştir. TEDÜ Sınıf Öğretmenliği Programı öğrencileri Berfin Erdemir ve Berk Gümüş de yaptıkları tasarımla tek kullanımlık moda ürünlere dikkat çekmişlerdir.

Berfin Berk